De wereld is een plek waar helaas zo nu en dan wel eens wat misgaat. Zo zijn er verschillende onderdelen in ons lichaam die best kwetsbaar zijn, zoals botten of je huid. Het is belangrijk om, in een situatie waar er iets misgaat, de juiste hulpmiddelen in huis te hebben en zo het risico zo laag mogelijk te houden. Wat zijn de belangrijkste medische hulpmiddelen om in huis te hebben? Je leest het hier.
Koortsthermometer
Als je lichaam een bacterie of virus detecteert, verhoogt je lichaam zijn temperatuur. Dat gebeurt omdat bacteriën en virussen minder goed overleven wanneer ze worden blootgesteld aan een hoge temperatuur. Klinkt dus positief, maar als je boven de 40º koorts kan dat gevaar veroorzaken. Zorg daarom altijd dat je een koortsthermometer in huis hebt. Er zijn ook verschillende soorten thermometers, zoals een oorthermometer.
Medicijndoos
Veel mensen slikken dagelijks medicijnen tegen bepaalde ziektes. De een slikt dagelijks misschien één pil terwijl een ander er dagelijks wel tien slikt. Vaak is het handig om al die pillen op een goede en overzichtelijke manier op te bergen. Al die medicijndoosjes nemen natuurlijk veel plek in en zijn onhandig. Een medicijndoos kan dan een uitkomst zijn. Hier heb je zeven vakjes voor alle dagen in de week en hierin doe je per dag en per dagdeel de medicijnen die je moet slikken. Weg dus met al die onhandige en onoverzichtelijke kartonnen doosjes.
Wondverzorging
Het komt regelmatig voor dat je door bijvoorbeeld een val of een stoot een wond krijgt. Het is belangrijk om, hoe groot het dan ook is, de wond te verzorgen om zo ontstekingen etc. te voorkomen. Die kunnen namelijk erg vervelend zijn en kunnen grote gevolgen hebben. Begin met het schoonmaken van de wond en zorg dat het bloeden stopt. Doe er daarna een gaasje met verband omheen of plak er een pleister op zodat de wond schoon blijft.
Contactpersonen
Dit is niks fysieks, maar soms komt het voor dat je een ongeluk hebt op straat of in huis zonder dat er anderen bij zijn. Als er bijvoorbeeld ambulancebroeders naar jou toe komen is het belangrijk dat jij in je telefoon contactpersonen hebt die zij kunnen bereiken. Zet daarom de belangrijkste personen, bijvoorbeeld je ouders of beste vriendin, in je telefoon met de afkorting ‘ICE’ (In Case of Emergency). Zo weten de hulpverleners precies met wie zij contact op moeten nemen.